Wstęp

System wideokonferencji zapewnia:
  • Logowanie się za pomocą Centralnego Punktu Logowania, konta Office365 lub konta utworzonego ręcznie
  • Domyślny pokój wideokonferencyjny ze stałym adresem URL
  • Możliwość tworzenia wielu spersonalizowanych pokoi wideokonferencyjnych
  • Interfejs do przeglądania i zarządzania nagraniami

Tworzenie konta i logowanie

System zapewnia pełne zarządzanie kontami. Wspiera logowanie kontami:
  • Centralnego Punktu Logowania
  • Office365
  • utworzonymi ręcznie
Aby utworzoyć konto ręcznie kliknij na przycisk 'Zarejestruj' w prawym górnym rogu ekranu. Nastepnie wypełnij formularz i kliknij przycisk 'Zarejestruj'.
I to już!

Aby się zalogować kliknij na przycisk 'Zaloguj' w prawym górnym rogu. Wybierz interesujący Cię typ autoryzacji lub podaj login i hasło a następnie kliknij przycisk 'Zaloguj'.
Po zalogowaniu się zobaczysz swój główny ekran systemu wideokonferencji.
Wskazówka: Aby zmienić swoje konto kliknij na swój login w prawym górnym rogu i z menu wybierz 'Profil'.

Pokoje

System wideokonferencji opiera się na koncepcji pokoi. Pokój dla użytkownika to sesja systemu, którą posiada.
Użytkownik może zmieniać ustawienia pokoju według swoich preferencji, otwierać i zamykać swój pokój, zapraszać innych użytkowników, śledzić to, co się dzieje w środku i wiele innych.

Tworzenie pokoju

W momencie utworzenia Twojego konta system automatycznie wygenerował dla Ciebie 'Pokój Domowy'. Jest to Twój prywatny pokój, który nigdy nie zniknie.
Jesli chcesz utworzyć nowy pokój, na przykład do prowadzenia zajęć, kliknij przycisk 'Stwórz pokój'. Wprowadź nazwę pokoju, jeśli chcesz to wygeneruj kod dostępu, spersonalizuj go poprzez wybranie odpowiednich ustawień i kliknij przycisk 'Stwórz pokój'. Automatycznie zostaniesz przeniesiony do nowo utworzonego pokoju, gdzie dostepny bedzie link do tego pokoju, który możesz rozesłać.
Jeśli chcesz zmienić ustawienia pokoju to kliknij na 'trzy kropki' znajdujące się koło jego nazwy.

Pokój publiczny czy prywatny

Jeżeli nie ustawisz kodu dostępu do pokoju, to pokój będzie miał status Publiczny. Nie oznacza to jednak, że każdy będzie mógł wejść, ponieważ musisz udostępnić link do pokoju.
W momencie, gdy ustawisz kod dostępu, prócz udostępnienia linku do pokoju musisz również udostępnić kod dostępu.

Zaproszenie do pokoju

Aby zaprosić kogoś do swojego pokoju wystarczy wysłać mu link, który znajdziemy na stronie danego pokoju. Jeśli odbiorca nie ma konta w systemie zostanie poproszony o podanie imienia, jeśli zaś ma konto użyte zostanie imię z systemu.

Udostępnienie pokoju

Aby udostępnić pokój osobie, która logowała się już do systemu, kliknij na menu akcji pokoju ('trzy kropki') a następnie wybierz 'Manage access'.


Wybierz z listy użytkownika (lub wyszukaj po nazwie), któremu pokój udostepnić. Po wybraniu wszystkich uzytkowników kliknij 'Save Changes'.

Pełna dokumentacja (eng)

Obszerniejsza dokumentacja (w języku angielskim) znajduje się pod tym linkiem.

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.